085 – 019 7185

24/7

Bereikbaar

Elektricien Eindhoven

Meterkast vervangen

Op zoek naar een voordelig en allround elektriciteitsbedrijf in Eindhoven om de meterkast te vervangen of te repareren? Bel nu met Elektricien Eindhoven.

Bel ons nuContact

Meterkast plaatsen of vervangen?

Alle aansluitingen van een woning zoals water gas en elektriciteitsaansluitingen en ook groepenkast. Vaak hoeft een meterkast niet in zijn geheel vervangen te worden wanneer dit bijvoorbeeld al wat oud is, hoewel wij dit wel vaak adviseren. Het is soms al voldoende om de groepen binnen de meterkast aan te passen of uit te breiden. 

Een storing in uw meterkast kan voor veel problemen zorgen. Het is daarom erg belangrijk om uw meterkast periodiek te laten controleren. Het is soms zelf verstandig om uw gehele meterkast te laten vervangen. Maar wat kost een meterkast? Helaas hebben wij niet een vast bedrag voor het plaatsen of vervangen van een meterkast. Meerdere factoren spelen een rol die eerst goed in kaart gebracht moeten worden. Een meterkast plaatsen vergt daarnaast veel ervaring en kennis. Gelukkig hebben wij elektriciens met ruim 20 jaar ervaringen; waardoor zij precies weten hoe een meterkast vakkundig geplaatst moet worden.

Meer dan 20 jaar ervaring met het plaatsen en vervangen van meterkasten

Wanneer moet ik mijn meterkast laten controleren?

Een meterkast die niet goed onderhouden wordt kan een storing krijgen. Een storing in de meterkast is heel erg vervelend, want belangrijkste meters zitten hier allemaal in. Een storing in de meterkast kan betekenen dat de stroom in uw gehele woning of pand kan uitvallen. Dit kan veel grote en vervelende problemen met zich mee brengen. Het is daarom erg belangrijk om uw meterkast periodiek te laten controleren, om zo vervelende situaties in de toekomst te voorkomen. 

Een van de meest gestelde vragen is ; wat kost een meterkast vervangen? Hier hebben wij helaas niet 1 vast antwoord op. Een meterkast wordt namelijk op maat geplaatst omdat iedere woning of pand andere wensen en behoeften heeft. En kleine woning heeft bijvoorbeeld minder stroom nodig, minder stoppen/groepen; maar een grote woning heeft meer stroom nodig en meer stoppen/groepen. Het is daarom belangrijk voor een elektricien om eerst te achterhalen wat de wensen en behoeften zijn met betrekking tot elektra en de meterkast hierop in te laten spelen. Aan de hand van deze informatie kunnen we dan een offerte uitbrengen.

meterkast vervangen eindhoven
meterkast vervangen eindhoven

Het verschil tussen een groepenkast en meterkast

Dit is een veelvoorkomende vraag. Een groepenkast en een meterkast worden vaak moeilijk uit elkaar gehaald. Een groepenkast is het systeem van alle elektrische automaten en groepen. Deze voorzien alle lichtpunten en stopcontacten van stroom. De meterkast bevat daarentegen een of meerdere elektriciteitsmeters. De ervaren elektriciens van elektricien Eindhoven kunnen u hier uitstekend bij adviseren.

meterkast vervangen eindhoven
meterkast vervangen eindhoven

Wat zit er precies in mijn meterkast?

Uw meterkast bevat veel verschillende componenten en meters. Deze dingen zijn onmisbaar in uw meterkast: 

 • Elektriciteitsmeter
 • Watermeter
 • Gasmeter
 • Aardlekschakelaar
 • Wifi
 • Stoppenkast
 • Hoofdschakelaar
 • Aardblok
 • Aansluiting voor externe aarde
 • Buisinvoerstuk 

De volgende dingen kunt u ook vinden in uw meterkast:

 • Slimme energiemeter
 • Subsidie Meter zonnepanelen
 • Stadsverwarming
 • Telefoon
 • Kabeltelevisie (CAI)

CONTACT

elektricien eindhoven

TERUGGEBELD WORDEN?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
E

Groepenkast vervangen

E

Stroompunten aanleggen

E

Stroom-storingen

E

stopcontacten vervangen

E

oude stroom voorzieningen vervangen

E

Deskundige monteurs

CONTACT

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Bent u benieuwd naar een prijsindicatie voor elektra aanleggen of repareren in uw woning of bedrijf in Eindhoven? Bel dan gerust Elektricien Eindhoven op voor meer informatie. U kunt uiteraard ook een vrijblijvend adviesgesprek. Heeft u bovenstaande problemen in de regio van Amersfoort? Dan staan de elektriciens van onze partner Elektricien Amersfoort voor u klaar.

meterkast vervangen Eindhoven
Call Now Button